Lokalita

Aktivity v okolí 15km

Aktívny oddych tu nájdete počas každého ročného obdobia. Počas Vášho pobytu sa tu môžete venovať napríklad turistike, cyklistike, hubárčeniu, či spoznávaniu prírodných skvostov ako sú čisté banské tajchy s možnosťou vodných športov a zábavy alebo kultúrno-historických pamätihodností kraja.

 

Salamandra Ski Resort

Lyžiarske stredisko SALAMANDRA Resort leží neďaleko Banskej Štiavnice a jedným z mála stredísk so sedačkovou lanovkou na okolí. Sedačka Doppelmayr obsluhuje jeden a pol kilometra dlhú stredna náročnú zjazdovku zjazdovku.

Zjazdovka je umelo zasnežovaná a stredisko ponúka aj večerné lyžovanie. Pre priaznivcov bežkovania je v okolí areálu 13 kilometrov bežeckých tratí. Samozrejmosťou je detský vlek a lyžiarska škôlka a nechýba ani požičovňa lyžiarskeho výstroja, či množstvo bufetov, kde môžete načerpať sily.

Banské múzeum v prírode

V prírode Banskej Štiavnice v malebnom údolí pod tajchom Klinger na okraji mesta sa nachádza Banské múzeum (banský skanzen). Banský skanzen má dve expozície - povrchovú a hlbinnú.

Prehliadková trasa vás zoznámi s banským dielom zo 17. – 19. storočia, starými banskými nástrojmi a zariadením. Najcennejším exponátom je podzemný konský ťažný gápeľ z 2. polovice 19. storočia. Pripomína časy, keď podzemnú vodu odčerpávalo dvetisíc koní a rovnaký počet ľudí. Je jediným zachráneným zariadením svojho druhu na Slovensku.

Ostatné Aktivity

Bežecké trate (bežkovanie), Biliard, Bowling, Cyklistika / Cykloturistika, Fitness centrum, Futbalové ihrisko, Hubárčenie, Jazda na koňoch, Korčuľovanie (kolieskové), Korčuľovanie na ľade, Krytá plaváreň, Lyžovanie, Malá športová hala, Masáže, Minigolf, Otvorený bazén, Rybolov, Sauna, Snowboarding, Solárium, Stolný tenis, Tenis, Turistika, Viacúčelová veľká športová hala, Wellness, Zimný štadión